• Нови монитори от AOC, с ултра тънка рамка и 100Hz

      Нови монитори от AOC, с ултра тънка рамка, USB-C свързаност и 100Hz честота на опресняване за по-висока производителност и подреденост на работното място

Една от водещите в световен мащаб марки за монитори и ИТ аксесоари АОС, представи наскоро своята най-нова B-3 серия монитори за дома и офиса. Моделите от нея предлагат на потребителя широк набор от съвременни характеристики, предназначени за по-ефективна работа в модерни домашни и бизнес среди. Новата гама идва с голямо разнообразие от 24“ (23.8) и 27“ дисплеи, които са проектирани с различни панели, стойки и функционалности, в зависимост от променящите се нужди на съвременния клиент. Всички монитори от B-3 серия се отличават с елегантен безрамков дизайн, което ги прави изключително привлекателни визуално и подходящи за надстройки от по няколко дисплея. Външният им вид се вписва лесно, както в работни пространства с висока степен на хибридна колаборация, така и в среди, за които безпроблемната интеграция на множество екрани е от съществена важност. Дори при самостоятелна употреба всеки монитор от B-3 серия стои впечатляващо в модерно обзаведен дом и придава футуристичен привкус на малките и средно големи офис помещения. Всички модели от новата продуктова гама разполагат с 1ms време за реакция при движеща се картина (MPRT), 100Hz честота на опресняване (изключението тук е само Q27B3MA с 75Hz) и Адаптивна технология за синхронизиране. Тези параметри осигуряват баланс между продуктивността по време на работа и забавлението с игри или гледане на филми в часовете за отдих.

Мониторите AOC 24B3HA2 (23,8”) и AOC 27B3HA2 (27”) са проектирани с модерни IPS LED панели, предоставящи широки ъгли на видимост и реалистични, наситено живи цветове. Заложената яркост е 250cd/m2, a статичното контрастно съотношение 1300:1. Разделителната способност е Full HD, която визуализира съдържание с високо качество и фина детайлност. За разлика от тях, моделите AOC 24B3HMA2 (23.8”) и AOC 27B3HMA2 (27”) са оборудвани с VA екрани, които от своя страна предоставят по-висок 4000:1 контраст и по-дълбоко черно при визуализация на тъмни сцени. И четирите устройства разполагат с високо покритие на цветовото пространство sRGB и видео стандарта Rec 709, което ги прави изключително подходящи за задачи свързани с уеб дизайн, редактиране на снимки и видеа, сложни графични таблици и забавление в свободното време. Екраните им са снабдени с Anti-Glare покритие срещу отблясъци от силна околна светлина. Добрата свързаност на тези модели е обезпечена с VGA и HDMI входове. В допълнение към тях, мониторите разполагат с Audio In и Out конектори, както и с два вградени високоговорителя от по 2W всеки. Стойката към тях, позволява единствено наклон в диапазона от -5º до +23º.

Моделите AOC 24B3CA2AOC 24B3CF2AOC 27B3CA2 и AOC 27B3CF2 се отличават с подобрена свързаност (USB-C), HDR функционалност и стойка с корекция по височина (само за тези с буквата в името). Техните ултра тънки рамки и завишена производителност ги правят перфектни за работа в модерни бизнес и домашни офис среди. Свързаността им е рационализирана с USB-C вход, който поддържа режима DisplayPort Alt и осигурява зареждане с електроенергия до 65W на друго свързано с монитора устройство, като лаптоп например. Тази еднокабелна връзка гарантира бърз и сигурен трансфер на данни, както и възможност за споделяне и разширяване на екрана. Добавени са и два USB-A 3.2 порта, позволяващи лесно свързване на периферни устройства като клавиатура, мишка или камера. Честотата на опресняване е 100Hz в секунда за всички модели от B-3 серия, което води до по-плавни движения при динамична картина, в сравнение със стандартните 75Hz монитори. Дори, когато скролвате в уеб страници или социални мрежи, ще усетите и оцените подобрението. Плавността и липсата на насичане на кадрите, осигурени от тази честота, спомагат за намаляване на напрежението в очите и подобряват цялостното изживяване при продължително гледане. Четирите монитора разполагат и с интегрирана HDR функционалност, която визуализира динамично съдържание с отчетлива детайлност, както в много ярки, така и в много тъмни сцени. И тук резолюцията е стандартната вече Full HD (1920 x 1080). Стойките на AOC 24B3CA2 и AOC 27B3CA2 предлагат единствено наклон от -5º до +25º, докато тези на моделите AOC 24B3CF2 и AOC 27B3CF2, позволяват и регулиране по височина от основата до 110мм нагоре.

Последните два монитора от тази чудесна серия са AOC Q27B3MA и AOC Q27B3CF2. Размерът им е 27“, като първият е оборудван с висококонтрастен VA панел, докато вторият е с IPS технология на екрана. И двете устройства разполагат с Anti-Glare покритие на екраните срещу отблясъци. Разделителната им способност е завишена на 2K QHD (2560 x 1440), която се отличава с четири пъти по-голяма плътност на пикселите в сравнение с HD. Визуализираната картина е наситено жива и с отчетливо ясни контури. Дисплеят на AOC Q27B3MA е с яркост от 250cd/m2 и 4000:1 статичен контраст, докато същите параметри при AOC Q27B3CF2 са съответно 350cd/m2 и 1500:1. Откъм свързаност, първият е снабден с два HDMI и един DisplayPort входове, докато вторият разполага с модерен USB-C конектор и USB-A хъб с два слота. Има разлика и в стойките на двете устройства. Тази на AOC Q27B3MA е само с опция за наклон в рамките на от -5º до +25º. Стойката на AOC Q27B3CF2 в допълнение към това, предлага на потребителя и корекция по височина до 110мм.

И тъй като здравословният комфорт на очите е с висок приоритет за AOC, моделите от B-3 серия са снабдени с технологията Flicker-Free и режима Low Blue Light. Двете функционалности намаляват чувствително напрежението и умората в очите, като елиминират трептенето на картината и редуцират вредното синьо лъчение. Това е особено полезно за професионалисти, работещи продължително време пред монитора. И накрая, моделите от B-3 серия се доставят в екологично чисти хартиени опаковки, за да се намали драстично въглеродния им отпечатък върху околната среда. 

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Нови монитори от AOC, с ултра тънка рамка и 100Hz

  • Производител: AOC
  • Модел: Нови монитори от AOC,с ултра тънка рамка и 100Hz
  • Наличност: В наличност
  • 0.00 лв.